Soup & Spice Project

2011-es évi fogadalmam: megismertetni az emberekkel hogy a leves több annál mint amit eddig hittek. Utazás a kontinensek között, más kultúrák asztalra terítése, ízek kavalkádja, fűszerek pezsgése, forró élmény az ízlelő bimbóknak, erő a testnek, élmény a családnak. Ha velem utazol megismerheted a fűszernövények titkait, egészségünkre való hatásait és sok -sok érdekességet a gasztronómia világából.

Kedvenc blogom:

www.vacsinalam.blogspot.com

Háromsajtos krémleves

S&S 2011.02.06. 21:10

KRÉMES, HÁROM SAJTBÓL KÉSZÜLT,

FÜSTÖLT SAJTKRÉMLEVES

 

 

 Hozzávalók 6 főre:


10 dkg vaj
2 púpozott evőkanál finomliszt

2 púpozott evőkanál keményítő
1 l víz

1 l tej
1 húsleveskocka
15-20 dkg vékonyan reszelt füstölt sajt (Karaván)

15-20 dkg vastagon reszelt mozzarella vagy trappista(tömbből vágass)

2 db tömlős sajt
2 közepes fej hagyma

3-4 fej fokhagyma

őrölt bors



Elkészítése:
A vajat fölolvasztjuk a lábasban, az apróra kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk benne, majd a pépesített fokhagymát is rászorjuk. Óvatosan, rövid ideig píritjuk, mert a fokhagyma hamar megkeseredik. Ezután a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. Mintha besamelmártást készítenénk. Lassan, kis adagokban öntjük hozzá a tejet. Fűszerezzük egy kis sóval, borssal. Mikor szépen besűrűsödött, beleöntjük a vizet és beledobjuk a húsleveskockát. Közben a sajtokat lereszeljük, a levesbe szórjuk a tömlős sajtokkal egyetemben. Kevergetve pár perc alatt simára főzzük. Mikor forrni készül én keményítővel sűrítem. Egy kis tejjel elkeverem a két púpos evőkanál keményítőt majd a leveshez öntöm.

FONTOS!

A tejből tegyünk félre 1dl a keményítő elkeveréséhez! A sajtoknál tegyünk félre egy kicsit, mellyel a végén megszórjuk a leves tetejét. Én a füstölt sajtot az íze miatt kedvelem ehhez, vagy a mozzarellát mert az a meleg levesben olyan finoman nyúlik. :)

TÁLALÁS:

Én ennél a receptnél levescipóban tálaltam. Ha leveses tálba öntjük akkor a tetejére reszelt sajt nagyon feldobja és mellé egy kis pirítós is dukál!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soupandspice.blog.hu/api/trackback/id/tr952643090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása