Soup & Spice Project

2011-es évi fogadalmam: megismertetni az emberekkel hogy a leves több annál mint amit eddig hittek. Utazás a kontinensek között, más kultúrák asztalra terítése, ízek kavalkádja, fűszerek pezsgése, forró élmény az ízlelő bimbóknak, erő a testnek, élmény a családnak. Ha velem utazol megismerheted a fűszernövények titkait, egészségünkre való hatásait és sok -sok érdekességet a gasztronómia világából.

Kedvenc blogom:

www.vacsinalam.blogspot.com

Mangós sütőtök krémleves

S&S 2011.01.08. 23:27

Mangós sütőtök krémleves



Sütőtökkel a plusz kilók ellen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sütőtök nem csak ízletes, de alacsony kalóriatartalma miatt a fogyni vágyóknak is ideális táplálék: segít, hogy karácsony után elérhesse a kívánt testsúlyát!

 

Ha sütőtöklevest készítünk, általában zöldségekkel kombináljuk a tököt. A következő recept azonban kevésbé megszokott módon mangóval párosítja. Az ázsiai ízek kedvelőinek feltétlenül érdemes kipróbálni a kellemesen édes, lágy kókusztejes, mangós sütőtöklevest.

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 ek vaj

  • 1 fej hagyma

  • 50 dkg sütőtök

  • ½ tk őrölt római kömény

  • gyömbér

  • 3 dl (zöldséges) alapleves

  • 2 dl kókusztej (1 dl kókusztej alig tartalmaz energiát, összesen 10 kcal van benne.)

  • 1 mangó

  

Tetejére:

Pirított tökmag

 

Elkészítés:

A sütőtököt és a mangót meghámozzuk kiszedjük a mago(ka)t majd mindkettőt kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és azt is apróra daraboljuk.

Egy nagyobb edényben megolvasztjuk a vajat, a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a tököt az alaplevessel felöntjük, római köménnyel, gyömbérrel kis sóval fűszerezzük, és fedő alatt addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a mangót és a kókusztejet és a levest újra felfőzzük.

A levest botmixerrel pürésítjük. A tetejére pirított tökmagot teszünk, melyet mivel olajos növény zsiradék felhasználása nélkül pirítunk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sütőtök pozitív hatásai:

Megfázásos betegségek hatékony ellenszere, esősíti az immunrendszert, rákmegelőző hatással bír, diétázóknak különösen előnyös, hogy laktató, azonban kalória tartalma alacsony így teli hassal szabadulhatunk meg a fölös kilóktól. Ezért ezt a zöldséget is érdemes turmixként fogyasztani.

 

Mangó:

A mangó a szerelem gyümölcse. A mangó alakja tojásdad vagy vesealakú, héja zöldes pirosas árnyalatú, de színe a sárgáig változik. Maga a gyümölcs húsa narancssárga színű, íze és állaga az őszibarackhoz hasonlít. A gyümölcsnek egy darab nagyméretű, lapos magja van, amelyet rostos szőrök borítanak.

Íme egy hasznos link:

 

www.hazipatika.com/mediatar/media/Mango_Csinaljunk_csatnit/2374

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soupandspice.blog.hu/api/trackback/id/tr782570756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása