Soup & Spice Project

2011-es évi fogadalmam: megismertetni az emberekkel hogy a leves több annál mint amit eddig hittek. Utazás a kontinensek között, más kultúrák asztalra terítése, ízek kavalkádja, fűszerek pezsgése, forró élmény az ízlelő bimbóknak, erő a testnek, élmény a családnak. Ha velem utazol megismerheted a fűszernövények titkait, egészségünkre való hatásait és sok -sok érdekességet a gasztronómia világából.

Kedvenc blogom:

www.vacsinalam.blogspot.com

Napi hasznos!

S&S 2011.01.15. 00:41

ZÖLDSÉGEK FELDOLGOZÁSA

 

A mai bejegyzés a zöldségek előkészítése, feldolgozása, sajátosságainak bemutatása. Főzésnél fontos a jó időbeosztás és a hasznos trükkök, praktikák ismerete. Ehhez találtok itt hasznos tudnivalókat oktató videókat!

Jó tanulást!

 

Hogyan használjuk?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HAGYMA:

Egészben: húslevesben héjával együtt főzzük

Cikkelyekben: ragukhoz

Karika: pl. a hagymás rostélyoshoz a tisztított hagymát, a leveleit keresztbe vágva, vékonyan leszeleteljük

Félkarika: pl. a párolt káposzta készítésénél a tisztított hagymát félbe, majd keresztbe vékony szeletekre vágjuk

Finom, apró: a legtöbb étel készítéséhez így használjuk - a tisztított, felezett hagymát a volt gyökeres részével felénk fordítva sűrűn bevagdossuk úgy, hogy ne essen szét, ezután elfordítva a deszka lapjával párhuzamosan egy-két helyen bevágjuk, majd keresztbe apró darabokra metéljük

 

Videó megtekintése:

www.youtube.com/watch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BURGONYA:

Egészben: pl. a rakott burgonya készítéséhez jól megmossuk, majd hideg, sós vízben tesszük fel főni a héjas burgonyát;

Cikk: pl. a serpenyős vagy paprikás burgonya készítéséhez a tisztított burgonyát hosszában félbe, majd cikkekre vágjuk

Hasáb: a hasábburgonya készítésénél a tisztított burgonyát kb. 4- hosszú és 6-7 mm-es másik két dimenziójú hasábokra vágjuk

Kocka: a tisztított burgonyát, kb. élhosszúságú kockákra vágjuk, majd bő zsiradékban megsütjük; vagy megfőzzük

Korong, karika: két alaptípusa ismert, vagy héjában főzzük a burgonyát és hámozás, kihűtés után, kb. fél cm vastag korongokra vágjuk, vagy először tisztítjuk, majd vékony karikákra szeleteljük

 

Videó megtekintése:

www.fozniakarok.hu/cikk.php


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÁRGARÉPA:

Egészben: a tisztított répát, pl. így tesszük a húslevesbe

Kocka: pl. a szárnyasragu-levesnél a tisztított sárgarépát, kb. fél cm élhosszúságú kockákra vágjuk

Karika: a tisztított sárgarépát vagy vékony karikákra, vagy először hosszában félbe vágjuk, majd keresztbe vékonyan leszeleteljük.

 

Videó megtekintése:

www.youtube.com/watch


 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soupandspice.blog.hu/api/trackback/id/tr752584813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása