HÓDÍTÓ LEVES A MAJNA PARTJÁRÓL:
Ezt a levest kisebbik fiam unszolására készítettem el. Késő este volt már, de csak nem hagyta magát. Aznap az óvodában ez volt az ebéd. Mivel már régen főztem ezt a levest, új felismerésként kezelte, hogy mutathat nekem valami újat. Áradozva mesélte, hogy bizony ez egy új „találmány”, mert a virslit nem csak hot-dogként, nem csak kenyérrel vagy salátában lehet ám enni, hanem mááár leeveesben iis!
Gergő pedig virsli rajongó, akinek e-nagy újdonság bejelentése varázslatos dolog volt! Szóval anya, ezt meg kell ma főznöd, nem lehet hogy ez a leves csak az ebéd mulandó emléke legyen, most este, itthon is kell hogy együtt ismerjük meg eme csodát.
Gyors vásárlás a sarki zöldségesben és röpke fél óra alatt tálalva lett a leves.
Vacsora közben beszélgettünk, Gergő nagyon szeret focizni és erről beszélgetni velünk. Bőszen mesélte, hogy az udvaron ma is ott volt a csodálatos négyes (ők azok akik megszállottan fociznak, a mag) és nagyon izgalmas csatákon vannak túl. Megtudtuk, hogy ki szeret kapus lenni, ki nem bírja a vereséget, hogyan számolják a gólokat. Kérdeztem hogy ki a csapatkapítány, Gergő rávágta, hogy természetesen ő. Ő választja ki, hol a kapu,ki lesz a társa és motiválja a srácokat. Az jó, és ki a másik csapat kapitánya kérdeztem érdeklődve. Anyaaaa, hát az is ÉN!
Ehhez nincs mit hozzá tenni :)) álljon itt akkor most a kedvenc recept!
HOZZÁVALÓK:
4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej kelkáposzta
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
majoranna, köménymag
pirospaprika
2 dl tejföl
2-3 pár virsli
FRANKFURT:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rövid ideig összepirítjuk. (Figyeljünk, nehogy megégjen!).
2.A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. A torzsáját kivágjuk, majd éles késsel kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Rádobjuk a párolt hagymára, kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és leveskovkával ízesítjük.
3.Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.
4.A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe és néhány perc alatt készre főzzük.
Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.