VIVA LA MEXICO!
Könnyen, gyorsan elkészíthető különlegesség!
Kalandozás:
Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemző, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Az ételek jellegzetes ízét elsősorban a speciális fűszerek adják. Első a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni. Az ebből készült leves receptjét is is megtalálhatjátok.
A mexikóiak rengeteget esznek, egyik fő foglalatosságuk az evés. Egy találó megjegyzés: Mexikóváros egyik fele főz, a másik meg megeszi.
Kóstoljuk meg!
A recept - Hozzávalók 4 főre:
2 doboz paradicsom szósz
4 fej vöröshagyma
1 db paprika
4 nagyobb fokhagyma
5 evőkanál olíva olaj
3 dl húsleves alaplé
koriander
bazsalikom
10 dkg vaj
só
cukor
vegeta
trappista sajt
A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk a vajban. Közben a húsleveslét és a paradicsomszószt összekeverjük és forralni kezdjük. Ha kissé megpirult a hagyma, akkor egy kis leveslével, az olívaolajjal összeturmixoljuk majd a levesbe öntjük. Beletesszük a fűszereket (koriander, bazsalikom) egy kis só, és ízlés szerint cukorral édesítjük.
A trappista sajtot nagy lukú reszelőn lereszeljük és a leveses tálkába tesszük. Pirítóssal tálaljuk.