Soup & Spice Project

2011-es évi fogadalmam: megismertetni az emberekkel hogy a leves több annál mint amit eddig hittek. Utazás a kontinensek között, más kultúrák asztalra terítése, ízek kavalkádja, fűszerek pezsgése, forró élmény az ízlelő bimbóknak, erő a testnek, élmény a családnak. Ha velem utazol megismerheted a fűszernövények titkait, egészségünkre való hatásait és sok -sok érdekességet a gasztronómia világából.

Kedvenc blogom:

www.vacsinalam.blogspot.com

Mexikói paradicsomleves

S&S 2011.01.02. 21:04

VIVA LA MEXICO!
 

Könnyen, gyorsan elkészíthető különlegesség!

 

Kalandozás:

Mexikó minden államában más és más a specialitás, de az egész országra jellemző, hogy nagyon sok tengeri állatból készült ételt fogyasztanak. Az ételek jellegzetes ízét elsősorban a speciális fűszerek adják. Első a paprikafogyasztásban, és kb. húszféle borsot használnak. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalaepena paprika, amihez ma már nálunk is hozzá lehet jutni. Az ebből készült leves receptjét is is megtalálhatjátok.

A mexikóiak rengeteget esznek, egyik fő foglalatosságuk az evés. Egy találó megjegyzés: Mexikóváros egyik fele főz, a másik meg megeszi.

 

 

Kóstoljuk meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A recept - Hozzávalók 4 főre:

 

2 doboz paradicsom szósz

4 fej vöröshagyma

1 db paprika

4 nagyobb fokhagyma

5 evőkanál olíva olaj

3 dl húsleves alaplé

koriander

bazsalikom

10 dkg vaj

cukor

vegeta

trappista sajt

 

A hagymákat és a paprikát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk a vajban. Közben a húsleveslét és a paradicsomszószt összekeverjük és forralni kezdjük. Ha kissé megpirult a hagyma, akkor egy kis leveslével, az olívaolajjal összeturmixoljuk majd a levesbe öntjük. Beletesszük a fűszereket (koriander, bazsalikom) egy kis só, és ízlés szerint cukorral édesítjük.

A trappista sajtot nagy lukú reszelőn lereszeljük és a leveses tálkába tesszük. Pirítóssal tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soupandspice.blog.hu/api/trackback/id/tr792555132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása