Soup & Spice Project

2011-es évi fogadalmam: megismertetni az emberekkel hogy a leves több annál mint amit eddig hittek. Utazás a kontinensek között, más kultúrák asztalra terítése, ízek kavalkádja, fűszerek pezsgése, forró élmény az ízlelő bimbóknak, erő a testnek, élmény a családnak. Ha velem utazol megismerheted a fűszernövények titkait, egészségünkre való hatásait és sok -sok érdekességet a gasztronómia világából.

Kedvenc blogom:

www.vacsinalam.blogspot.com

Frankfurti leves

S&S 2011.01.28. 22:32

HÓDÍTÓ LEVES A MAJNA PARTJÁRÓL:


 

Ezt a levest kisebbik fiam unszolására készítettem el. Késő este volt már, de csak nem hagyta magát. Aznap az óvodában ez volt az ebéd. Mivel már régen főztem ezt a levest, új felismerésként kezelte, hogy mutathat nekem valami újat. Áradozva mesélte, hogy bizony ez egy új „találmány”, mert a virslit nem csak hot-dogként, nem csak kenyérrel vagy salátában lehet ám enni, hanem mááár leeveesben iis!

Gergő pedig virsli rajongó, akinek e-nagy újdonság bejelentése varázslatos dolog volt! Szóval anya, ezt meg kell ma főznöd, nem lehet hogy ez a leves csak az ebéd mulandó emléke legyen, most este, itthon is kell hogy együtt ismerjük meg eme csodát.

Gyors vásárlás a sarki zöldségesben és röpke fél óra alatt tálalva lett a leves.

Vacsora közben beszélgettünk, Gergő nagyon szeret focizni és erről beszélgetni velünk. Bőszen mesélte, hogy az udvaron ma is ott volt a csodálatos négyes (ők azok akik megszállottan fociznak, a mag) és nagyon izgalmas csatákon vannak túl. Megtudtuk, hogy ki szeret kapus lenni, ki nem bírja a vereséget, hogyan számolják a gólokat. Kérdeztem hogy ki a csapatkapítány, Gergő rávágta, hogy természetesen ő. Ő választja ki, hol a kapu,ki lesz a társa és motiválja a srácokat. Az jó, és ki a másik csapat kapitánya kérdeztem érdeklődve. Anyaaaa, hát az is ÉN!

Ehhez nincs mit hozzá tenni :)) álljon itt akkor most a kedvenc recept!

HOZZÁVALÓK:

4 személyre:

  • 1 kis fej vöröshagyma

  • 1 kis fej kelkáposzta

  • 2-3 gerezd fokhagyma

  • 1 ek. liszt

  • só, bors

  • majoranna, köménymag

  • pirospaprika

  • 2 dl tejföl

  • 2-3 pár virsli


 FRANKFURT:




 

 ELKÉSZÍTÉS:

1. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a tört fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rövid ideig összepirítjuk. (Figyeljünk, nehogy megégjen!).

2.A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. A torzsáját kivágjuk, majd éles késsel kb. 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
Rádobjuk a párolt hagymára, kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és leveskovkával ízesítjük.

3.Vékony rántást készítünk: 1 evőkanálnyi lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk. pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk.

4.A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, mindkét oldalát olajon megpirítjuk és ezt is beletesszük a levesbe és néhány perc alatt készre főzzük.
Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://soupandspice.blog.hu/api/trackback/id/tr752622097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása